Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu www.basendom.pl!

 

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych zgodnych z RODO!

Informacja dla obecnych oraz potencjalnych Klientów oraz osób i podmiotów współpracujących z firmą Dorota Rosenhof.

W związku z rozpoczęciem z dniem 25 maja 2018 r. stosowania Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (dalej Rozporządzenie 2016/679) informuję, że:

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest firma Dorota Rosenhof (BasenDOM sklep online www.basendom.pl) z siedzibą w Rokietnicy przy ul. Kasztanowej 1A/13.

Pani/ Pana dane osobowe, pozyskane od Pani/ Pana dobrowolnie w celu realizacji umów sprzedaży i usług oferowanych przez firmę Dorota Rosenhof (BasenDOM sklep online www.basendom.pl), będą przetwarzane tylko w celu realizacji obecnych i przyszłych umów sprzedaży, umów kupna i usług:

  • w celach utrzymania kontaktu stron w sprawie oferty handlowej i usługowej firmy Dorota Rosenhof (BasenDOM sklep online www.basendom.pl )
  • w celach marketingowych przedstawienia oferty handlowej i usługowej firmy Dorota Rosenhof ( BasenDOM sklep online www.basendom.pl ),
  • w celu prawnie uzasadnionego interesu fimry Dorota Rosenhof (BasenDOM sklep online www.basendom.pl ), polegającego na ewentualnym dochodzeniu roszczeń lub obronie przed roszczeniami.
  • w celu realizacji zobowiązań publiczno-prawnych firmy Dorota Rosenhof (BasenDOM sklep online www.basendom.pl ), w tym podatkowych.
  • Jednocześnie informuję, że przysługuje Pani/ Panu prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania czy wniesienia sprzeciwu względem przetwarzania danych.
  • Przysługuje Pani/ Panu prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Proszę zawsze o wyrażenie wycofania takiej zgody na piśmie lub drogą mailową.
  • Pani/ Pana dane osobowe będą przetwarzane podczas trwania umowy, w tym umowy ustnej, a dalej do czasu wycofania zgody na przetwarzanie danych będą one wykorzystywane (w szczególności: imię nazwisko, telefon, adres zamieszkania, adres e-mail) w celach marketingowych bezpośrednio przez firmę Dorota Rosenhof (BasenDOM sklep oline www.basendom.pl), dla przedstawiania aktualnej oraz przyszłej oferty handlowej i usług firmy Dorota Rosenhof (BasenDOM sklep online www.basendom.pl).
  • Administrator, za pośrednictwem Serwisu oraz innych form komunikacji zbiera i przetwarza poniżej wyszczególnione dane osobowe Użytkowników przekazywane podczas procesów rejestracji w Serwisie: imię i nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, numer telefonu, dane potrzebne do wystawienia faktury VAT;
  • Cel: Przetwarzanie Państwa danych osobowych pozwala nam na świadczenie usług m.in. utrzymanie Państwa konta, realizowania zamówień, kontakt związany z wykonaniem umowy, a także przesyłanie informacji marketingowych (w tym newslettera);
  • Czas: Dane osobowe będą przechowywane przez okres trwania umowy oraz na czas zgodny z obowiązującymi przepisami z uwzględnieniem przedawnienia roszczeń oraz zobowiązań podatkowych. Dane osobowe na przetwarzanie, których wyrazili Państwo zgodę będą przechowywane do czasu cofnięcia przez Państwa zgody.

  • Użytkownik w każdej chwili ma prawo wglądu i zmiany swoich danych osobowych, a także żądania od Administratora niezwłocznego ich usunięcia („prawo do zapomnienia").
  • Żądania z zakresu przetwarzania danych osobowych mogą Państwo zgłaszać mailowo na adres administratora danych;
  • Twoje dane osobowe mogą być przekazywane operatorowi płatności oraz firmie kurierskiej i firmom współpracującym (tylko do celów wysyłkowych);
  • Administrator zobowiązuje się do dołożenia starań w celu zachowania należytego zabezpieczenia danych osobowych Klienta;

  • Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

Poprzednie brzmienie polityki prywatności: 

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Sklepu.

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu. Pliki cookies zapisywane na komputerze Klienta przechowują informacje na temat:

  • sesji Użytkownika,
  • ostatnio oglądanych produktów,
  • oddania głosu w ankiecie.

Chcielibyśmy podkreślić, iż nasz sklep posiada certyfikat bezpieczeństwa SSL. 

 

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach,  rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą  wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres email : biuro@basendom.pl bądź telefonicznie pod numerem 669-990-788.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl